Home ΥΓΕΙΑ 8 απλές χειροποίητες θεραπείες που συμβάλλουν στον καθαρισμό των αρτηριών
8 απλές χειροποίητες θεραπείες που συμβάλλουν στον καθαρισμό των αρτηριών

8 απλές χειροποίητες θεραπείες που συμβάλλουν στον καθαρισμό των αρτηριών

0
0

Οι αρτηρίες σας μεταφέρουν το αίμα που είναι πλούσιο σε οξυγόνο σε όλα τα σημεία του οργανισμού. Οι υγιείς αρτηρίες είναι μαλακές στο εσωτερικό τους και το αίμα ρέει με ευκολία. Ωστόσο, κάποιες φορές δημιουργείται μία πλάκα στα εσωτερικά τους τοιχώματα. Έτσι φράζουν και παρεμποδίζεται η ροή του αίματος.

Οι βουλωμένες αρτηρίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό που μπορεί να αποβεί μοιραίο. Δεν κινδυνεύουν μόνο οι ηλικιωμένοι από αυτές. Ανεξαρτήτως ηλικίας, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και η έλλειψη άσκησης επιδρούν αρνητικά. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη την υγεία των αρτηριών σας ανεξαρτήτως ηλικίας. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας. Παρακάτω αναφέρουμε οκτώ από αυτές.

  1. Αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας. Αυτό είναι προφανώς αλλά απολύτως σημαντικό. Σταματήστε το κάπνισμα, αρχίστε να ασκείστε τακτικά και παρακολουθείτε το βάρος σας. Προσπαθείτε να ελέγχετε και το επίπεδο του άγχους σας. Το άγχος σας είναι σημαντική αιτία για την καρδιακή προσβολή.
  1. Επιλέξτε τα υγιή λιπαρά. Ο κόσμος συχνά πιστεύει ότι όλα τα λίπη είναι βλαβερά για την υγεία της καρδιάς. Όμως, δεν είναι έτσι. Πολλές είναι οι έρευνες που έχουν διαψεύσει αυτό το μύθο. Τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα ψάρια όπως και στο έλαιο ήπατος του μπακαλιάρου, ωφελούν την υγεία της καρδιάς. Άλλα υγιή έλαια και λίπη περιέχονται στο αβοκάντο, το λάδι, το αμύγδαλο και το λιναρόσπορο. Ακόμη και το έλαιο της καρύδας, που είναι κορεσμένο λίπος, είναι πλούσιο σε λαυρινικό οξύ και έτσι συμβάλει στη λίπανση των αρτηριών μας.
  1. Καταναλώνετε χυμό από ρόδι. Σύμφωνα με μία σημαντική έρευνα, αποδεικνύεται ότι ο χυμός ροδιού συμβάλει στη διατήρηση της υγείας των αρτηριών. Μειώνει τις επιπλοκές στις φλέβες και, συνεπώς, παρεμποδίζει τη σκλήρυνση των αρτηριών μας. Καθώς είναι τόσο πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, θεωρείται πως στ’ αλήθεια παρεμποδίζει τις καρδιακές παθήσεις.
  1. Παίρνετε τις βιταμίνες σας. Υπάρχει σύνδεση μεταξύ των βιταμινών Β6, Β12, C και της υγείας της καρδιάς. Αυτές οι βιταμίνες διατηρούν τις αρτηρίες σας εύκαμπτες και συντελούν στην παρεμπόδιση της συσσώρευσης πλάκας και των θρομβώσεων του αίματος. Τα ασφαλή συμπληρώματα είναι ευρέως διαθέσιμα όμως, αυτές οι βιταμίνες λαμβάνονται και από την τροφή μας. Οι σύνθετες βιταμίνες Β περιέχονται στο κρέας και τα ψάρια όπως και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα δημητριακά και σε πολλά λαχανικά. Αντίθετα, η βιταμίνη C λαμβάνεται εύκολα από τα εσπεριδοειδή και τα λαχανικά όπως το μπρόκολο και οι κόκκινες πιπεριές.
  1. Τρώτε περισσότερο σκόρδο. Ήδη γνωρίζουμε ότι το σκόρδο είναι θαυμάσια τροφή. Επίσης, είναι ο καλύτερος τρόπος για το φυσικό καθαρισμό των αρτηριών. Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που περιέχονται στον οργανισμό μας. Επίσης, μειώνει την κακή χοληστερίνη και αυξάνει την καλή. Το σκόρδο βελτιώνει τη ροή του αίματος και καταπολεμά την υπερένταση. Δοκιμάστε να το φάτε ωμό και τραγανιστό για περισσότερα οφέλη.
  1. Τρώτε κουρκουμά. Ο κουρκουμάς είναι από τα πιο σύγχρονα συμπληρώματα διατροφής με άμεση δράση. Περιέχει την κουρκουμίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που συμβάλουν στην παρεμπόδιση της δημιουργίας θρομβώσεων. Ο κουρκουμάς επίσης μειώνει την κακή χοληστερίνη όπως και την εμφάνιση πλάκας στις αρτηρίες και ανακουφίζει τις φλέβες. Μπορείτε να προσθέστε κουρκουμά στο φαγητό σας, να παίρνετε κάψουλες κουρκουμά ή να δοκιμάσετε να φτιάξετε το δικά σας latte κουρκουμά.
  1. Ανταλλάξτε τον καφέ σας με τσάι πιπερόριζας. Η πιπερόριζα είναι ακόμη μία αποτελεσματική θεραπεία για τις βουλωμένες αρτηρίες καθώς παρεμποδίζει και μειώνει τη συσσώρευση πλάκας, μειώνοντας τη χοληστερίνη. Μπορείτε να τη φάτε ωμή ή μπορείτε να προσθέσετε φρεσκοκομμένη πιπερόριζα σε ζεστό νερό για να φτιάξετε ένα υγιεινό τσάι. Να έχετε υπόψη ότι η πιπερόριζα ενδέχεται να είναι λίγο καυτερή και έχει ισχυρή γεύση. Επομένως, δεν θα πρέπει να συνεχίσετε να την καταναλώνετε εάν σας προκαλεί γαστρεντερικές διαταραχές.
  1. Καταναλώνετε λαχανικά. Αδιαμφισβήτητα, τα λαχανικά είναι απαραίτητα για μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Όμως, εάν θέλετε να πειστείτε περισσότερο, μάθετε ότι τα λαχανικά περιέχουν πολλές στερόλες που καταπολεμούν την κακή χοληστερίνη όπως και οι διαλυτές ίνες. Καταναλώνετε 3-5 μερίδες λαχανικών καθημερινά και κυρίως επικεντρωθείτε στα πολύχρωμα λαχανικά όπως οι γλυκές πατάτες, το μπρόκολο και τα καρότα. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, είναι πλούσια σε μαγνήσιο που είναι σημαντικό για τη μείωση της πίεσης του αίματος.

Πολλοί είναι οι καθημερινοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Όμως, είναι εύκολος ο καθαρισμός των αρτηριών μέσω μίας εξισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Έτσι, θα μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και θα νιώσετε καλύτερα. Επομένως, κάνετε αλλαγές πριν να είναι πολύ αργά.
Πηγή κειμένου και εικόνας – remedydaily.com

 

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *