Home ΔΙΑΦΟΡΑ Παιδιά κινητά και τάμπλετ
Παιδιά κινητά και τάμπλετ

Παιδιά κινητά και τάμπλετ

0
0

Η τεχνολογία μετατρέπει τα παιδιά σε ψηφιακά πρεζάκια…

Μελέτη έδειξε ότι η χρήση ψηφιακής οθόνης από smartphones και τάμπλετ σε παιδιά έχει παρόμοια επίδραση στον εγκέφαλο παιδιών με τη χρήση κοκαίνης σε ενήλικες. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος του παιδιού σας όταν παίζει minecraft προσομοιάζει τον εγκέφαλο κάποιου υπό επήρεια ναρκωτικών. Η μελέτη έδειξε ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών επηρεάζει το εμπρόσθιο τμήμα του εγκεφάλου με τον ίδιο τρόπο με την κοκαίνη και επίσης ανεβάζει τα επίπεδα ντοπαμίνης, δηλαδή τη χημική ουσία που μας κάνει να αισθάνομαστε καλά. Αυτή η δράση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι που τα κάνει τόσο εθιστικά! Στην πράξη σήμερα παιδιά ηλικίας 8-10 ετών παιρνούν εώς και 8 ώρες την ημέρα μπροστά σε μια οθόνη, ενώ στου έφηβους μπορεί να φτάσει και τις 11 ώρες!

Τα παιδιά χρειάζονται κοινωνικές δραστηριότητες και αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά και εμπειρίες και δραστηριότητες στον πραγματικό κόσμο για να έχουν μια υγιή ανάπτυξη, αλλά τα κινητά το εμποδίζουν αυτό! Αυτός είναι ο λόγος που οι πλέον ψηφιακοί γιάπις όπως και ο Στιβ Τζόμπς κρατούν τα παιδιά τους μακριά από την ψηφιακή τεχνολογία και τα στέλνουν σε σχολεία με μηδενική εμπλοκή στις νέες τεχνολογίες.

Η τεχνολογία είναι το νέο ψηφιακό ναρκωτικό που δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόσο δυνατό είναι και είναι καθήκον των γονιών να προστατέψουν τα παιδιά τους!

Για περισσότερα βίντεο Like ► Mysterious.gr​

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *