Home ΔΙΑΦΟΡΑ Νόαμ Τσόμσκι: «Πλησιάζουμε στο πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας»
Νόαμ Τσόμσκι: «Πλησιάζουμε στο πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας»

Νόαμ Τσόμσκι: «Πλησιάζουμε στο πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας»

0
0

Νόαμ Τσόμσκι: «Πλησιάζουμε στο πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας»

Ο Αμερικανός καθηγητής, 93 ετών σήμερα, για την κλιματική καταστροφή και την απειλή του πυρηνικού πολέμου.

Του Τζορτζ Ίτον

«Πλησιάζουμε στο πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας… Τώρα αντιμετωπίζουμε την προοπτική της καταστροφής της οργανωμένης ανθρώπινης ζωής στη Γη».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία:

«Είναι τερατώδες αυτό που συμβαίνει σην Ουκρανία… Γιατί το έκανε;  Υπάρχουν δύο τρόποι εξέτασης αυτής της ερώτησης.

Ένας τρόπος, ο επικρατών τρόπος στη Δύση, είναι να εστιάζεις τις εσοχές του διεστραμμένου μυαλού του Πούτιν και να προσπαθείς να προσδιορίσεις τι συμβαίνει στη βαθιά ψυχή του.

Ο άλλος τρόπος θα ήταν να δούμε τα γεγονότα: για παράδειγμα, ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 οι Ηνωμένες Πολιτείες βγήκαν με μια ισχυρή πολιτική δήλωση, ζητώντας ενισχυμένη στρατιωτική συνεργασία με την Ουκρανία, περαιτέρω αποστολή προηγμένων στρατιωτικών όπλων, όλα μέρος ενός προγράμματος ενίσχυσης και  ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Μπορείτε να κάνετε την επιλογή σας, δεν ξέρουμε ποιο είναι σωστό. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Ουκρανία θα καταστραφεί περαιτέρω. Και μπορεί να προχωρήσουμε σε ένα τελειωτικό πυρηνικό πόλεμο εάν δεν αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για μια λύση και διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων».

Για την επιστροφή του Τραμπ: «Θυμάμαι ότι άκουγα τις ομιλίες του Χίτλερ στο ραδιόφωνο. Δεν καταλάβαινα τις λέξεις, αλλά κατάλαβα τον τόνο. Και ήταν τρομακτικό. Και όταν παρακολουθώ μια από τις συγκεντρώσεις του Τραμπ, μου έρχεται ο ίδιος τόνος στο μυαλό. Αυτό είναι που αντιμετωπίζουμε».

Για την ελπίδα για το μέλλον: «Υπάρχουν πολλοί νέοι που είναι απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά της παλαιότερης γενιάς, δικαίως, και είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια να σταματήσουν αυτή την τρέλα πριν μας κατατρώξει όλους. Λοιπόν, αυτή είναι η ελπίδα για το μέλλον».

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αφυπνιστική συνέντευξη εδώ:

Noam Chomsky: “We’re approaching the most dangerous point in human history”

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *