Home ΔΙΑΦΟΡΑ Λίστα των εταιρειών που χρησιμοποιούν γενετικά μεταλλαγμένα
Λίστα των εταιρειών που χρησιμοποιούν γενετικά μεταλλαγμένα

Λίστα των εταιρειών που χρησιμοποιούν γενετικά μεταλλαγμένα

0
0

Τα παρακάτω προϊόντα είναι εξαιρετικά βλαβερά για την υγεία ! Διαβάστε αναλυτικά!…

1. Σοκολάτες Hershey’s Cadbury Fruit&Nut
2. Mars M&M
3. Snickers
4. Twix
5. Milky Way
6. Σοκολάτες ,….. κακάο Cadbury
7. Ferrero
8. Nestle
9. Ροφήματα….Nestle Nesquik
10. Ρόφημα Соса-Соla
11. Σπράϊτ, Φάντα, Κίνλι
12. Pepci-Со Pepsi
13. 7-Up
14. Φιέστα
15. ¨Όλα τα Kellogg’s
16. Σούπες Campbell
17. Ρύζι Uncle Bens , Mars
18. Σάλτσες Knorr
19. Τσάϊ Lipton
20. Μπισκότα Parmalat
21. Μαγιονέζες , Σάλτσες κ.α. της Hellman’s
22. Μαγιονέζες , Σάλτσες κ.α. της Heinz
23. Παιδικές τροφές Nestle
24. Παιδικές τροφές Hipp
25. Παιδικές τροφές Abbot Labs Similac
26. Γαλακτοκομικά, τυριά, παιδικές τροφές Denon
27. McDonald’s
28. Σοκολάτες, πατατάκια, καφές, παιδικές τροφές Kraft
29. Σάλτσες , σούπες Heinz Foods
30. Παιδικές τροφές κ.α. της Delmi UnileverΣημ. για ανήξερους : τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα δεν είναι απλά πολύ επικίνδυνα για την υγεία, αλλά προκαλούν στείρωση. Τα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά δεν βιαστούν, δηλ. είναι στείρα. Και όπως είναι γνωστό «είσαι ότι τρως». Σήμερα είναι όλο και πιο δύσκολο, σε μερικές περιοχές της χώρας μας ακόμη και αδύνατο, να βρίσκει κανείς παραδοσιακούς σπόρους που να βιαστούν . Σχεδόν όλοι ο αγρότες αγοράζουν από τους λεγόμενους «γεωπόνους» και «φυτώρια» έτοιμους βλαστούς. Μια φορά, όταν σκόπευα να αγοράσω βλαστούς ντομάτας, ρώτησα έναν «γεωπόνο» από πού είναι οι σπόροι η απάντηση με άφησε άφωνο: από το Ισραήλ γιατί το Ισραήλ είναι πρωτοπόρος στον βιογενετικό τομέα… Φυσικά ούτε και τα ΓΜ δεν έχουν σχέση με την συνομωσολογία και την τροφική γενοκτονία αλλά είναι και αυτά για το «καλό μας»…

Μεταλλαγμένα ή γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα (αγγλικά: GM foods και GMO foods) ονομάζονται τα τρόφιμα που παράγονται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Οι τελευταίοι έχουν υποστεί συγκεκριμένες αλλαγές που εισήλθαν στο γενετικό τους υλικό μέσω μεθόδων της γενετικής μηχανικής.

Άλλες τεχνικές μέσω των οποίων οι άνθρωποι τροποποιούν οργανισμούς που παράγουν τρόφιμα είναι η εκλεκτική αναπαραγωγή, οι γενετικές βελτιώσεις στη γεωργία και την κτηνοτροφία, καθώς και η σωματοκλωνική παραλλαγή.

Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα εισήλθαν στην αγορά για πρώτη φορά το 1996. Συνήθως τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι προϊόντα διαγονιδιακών φυτών: σόγια, καλαμπόκι, ρύζι ντομάτα και βαμβακέλαιο.

Ζωικά προϊόντα έχουν επίσης αναπτυχθεί, αν και κανένα από αυτά δεν κυκλοφορεί προς το παρόν στην αγορά.

Τα τρόφιμα που παράγονται με αυτό τον τρόπο έχουν αντιμετωπίσει κριτική με διάφορες αιτιολογίες, που σχετίζονται με την ασφάλεια, την οικολογία και οικονομικά ζητήματα που εγείρει το γεγονός πως οι οργανισμοί αυτοί υπόκεινται στη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *