Home ΥΓΕΙΑ 10 λόγοι για περπάτημα
10 λόγοι για περπάτημα

10 λόγοι για περπάτημα

0
0

Δείτε το βίντεο  για να διαπιστώσετε δέκα γεγονότα που συμβαίνουν στο σώμα σας αν περπατάτε κάθε μέρα. Γνωρίζουμε ότι το περπάτημα είναι καλή άσκηση για όλο το σώμα μας. Προτείνεται λοιπόν να περπατάμε το λιγότερο 15 με 30 λεπτά την ημέρα.

Ποια είναι ακριβώς τα ωφελήματα του περπατήματος; Γιατί πρέπει να προσθέσουμε το βάδισμα στη λίστα των καθημερινών μας δραστηριοτήτων;

1. Εγκέφαλος, βοηθά τον εγκέφαλο και τη σκέψη. Σύμφωνα με μελέτες το βάδισμα είναι εξαιρετικά ευεργετικό για τον εγκέφαλό μας. Διαπιστώθηκε ότι το βάδισμα αυξάνει το επίπεδο των ενδορφινών και μειώνει το επίπεδο του στρες σημαντικά. Πρόσθετα έχει μια καλή επίδραση στη γενική εγκεφαλική υγεία και μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης αλτσχάιμερ και άνοιας.
2. Όραση, μπορεί να σας εκπλήσσει, αλλά το βάδισμα μπορεί να βελτιώσει την όρασή σας. Φαίνεται να μειώνει την πίεση οφθαλμών και συντελεί στη μείωση του γλαυκώματος.
3. Δυνατή καρδιά, η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία διατύπωσε ότι το βάδισμα είναι εξίσου καλό με το τρέξιμο. Έχει ευεργετική επίδραση – ως αερόβια άσκηση – στο καρδιοαγγειακό μας σύστημα. Βοηθά στην αποφυγή εμφραγμάτων και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης βοηθά στο κυκλοφοριακό, μειώνει τα επίπεδο χοληστερόλης και σταθεροποιεί την πίεση του αίματος.
4. Μεγαλύτεροι πνεύμονες. Το βάδισμα επιτρέπει στου πνεύμονές μας να κυκλοφορούν περισσότερο οξυγόνο στο σώμα μας. Έτσι εκτός από την μείωση των τοξινών στο σώμα μας, το βάδισμα επηρεάζει σημαντικά τις αναπνευστικές μας λειτουργίες ώστε να  αποτρέψουν την ανάπτυξη πνευμονολογικών νοσημάτων.
5. Υγιέστερο πάγκρεας. Αν θέλετε να διατηρήσετε ένα υγιεινό επίπεδο γλυκόζης, αναπτύξτε τη συνήθεια και βαδίστε τακτικά.  Για την ακρίβεια σε σύγκριση με το τρέξιμο και το τζόκινγκ μια μελέτη έδειξε ότι το βάδισμα είναι καλύτερο για την αποτροπή του διαβήτη τύπου Β. Όσοι περπατούν έχουν καλύτερα επίπεδα ζαχάρου από κάποιον που τρέχει έξι φορές περισσότερο!
6. Καλύτερη πέψη. Όταν περπατάμε, το παχύ έντερο κινείται ταυτόχρονα μαζί μας. Αυτή η κίνηση βοηθά να ομαλοποιήσει το παχύ έντερο και έτσι τα έντερά μας να αποφύγουν την ανάπτυξη καρκινωμάτων και άλλα προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, όπως μετεωρισμός και δυσκοιλιότητα.
7. Μυικό σύστημα, βοηθά στη μείωση των επιπέδων λίπους και γενικότερα το μυϊκό σύστημα. Με 10.000 βήματα την ημέρα μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό. Επίσης αν θέλετε να αυξήσετε την ένταση του περπατήματος μπορείτε να βαδίσετε σε ανηφόρα ή με αυξομειώσεις μέσα στο βάδισμά σας. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση των μυικών παλμών σε διάφορους μύες του σώματός σας. Πρόσθετα το σώμα σας το βρίσκει ευκολότερο να βαδίσει και μειώνονται οι πόνοι. Παράλληλα μειώνεται ο απαραίτητος χρόνος αποθεραπείας και συνεπώς καθιστώντας εφικτό το συνεχές περπάτημα.
8. Σταθερές αρθρώσεις και οστά. Το βάδισμα προτείνεται σαν λύση για ένα υγιέστερο σώμα από το ίδρυμα για την αρθρίτιδα. Με τριάντα λεπτά περπάτημα την ημέρα μειώνονται οι πόνοι από άκαμπτες αρθρώσεις και κόκαλα. Το κύριο αποτέλεσμα είναι πιο δυνατές αρθρώσεις που βοηθά στη αποφυγή προβλημάτων και απώλεια οστού.
9. Μειωμένα άλγη στην πλάτη. Οι ισχυρές ασκήσεις όπως ραχιαίοι και κοιλιακοί επιβαρύνουν την μέση και τη πλάτη σημαντικά. Αντίθετα ήπια άσκηση όπως το περπάτημα βοηθά να μειωθούν οι πόνοι και οι ενοχλήσεις. Η παράλληλη δράση της αυξημένης κυκλοφορίας αίματος στην σπονδυλική στήλη και της καλύτερης στάσης σώματος και την ευελιξία που προσδίδει το βάδισμα βοηθούν τους ραχιαίους μύες και τη στήριξη της.
10. Το βάδισμα σας φτιάχνει τη διάθεση. Είναι ακόμα καλύτερο αν περπατάτε με άλλους. Ισορροπία πνεύματος, βοηθά στη διάθεση και μειώνει το στρες, τα άγχη και τα επίπεδα κατάθλιψης.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *