Home ΥΓΕΙΑ Μέλι και κανέλα
Μέλι και κανέλα

Μέλι και κανέλα

0
0

Μέλι και κανέλα: Μια ισχυρή θεραπεία ή ένα μεγάλο, λιπαρό ψέμα;

Το μέλι και η κανέλα είναι δύο φυσικά συστατικά με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Πολλοί ισχυρίζονται ότι όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο συστατικά, μπορούν να θεραπεύσουν σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια.

Παρόλο που υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το καθένα μόνο του έχει κάποιες φαρμακευτικές χρήσεις, μερικοί ισχυρισμοί σχετικά με το μείγμα του μελιού και της κανέλας φαίνονται υπερβολικοί για να είναι αλήθεια. Θα εξετάσουμε εδώ τα οφέλη του μελιού και της κανέλας, χωρίζοντας τα γεγονότα από το μύθο.

Όπως η κανέλα, το μέλι είναι γεμάτο με βασικές βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία μπορούν να ενεργοποιήσουν ορμόνες που καταστέλλουν την όρεξη και αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η αντικατάσταση της σακχαρόζης με μέλι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και σωματικού βάρους.

Εδώ είναι πώς να κάνει το ποτό για την απώλεια βάρους.
Βήμα 1: Βράστε ένα φλιτζάνι νερό.
Βήμα 2: Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας στο νερό ή μπορείτε επίσης να το πράσινο τσάι.
Βήμα 3: Αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 4: Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι μέσα στο νερό.
Βήμα 5: Ανακατέψτε το σωστά και το ποτό σας απώλειας βάρους είναι έτοιμο.

Το μέλι είναι ένα γλυκό υγρό που παράγεται από τις μέλισσες. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, τόσο ως τρόφιμο όσο και ως φάρμακο. Σήμερα χρησιμοποιείται συνήθως στο μαγείρεμα και το ψήσιμο, ή ως γλυκαντικό σε ποτά.

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το φλοιό του δέντρου Cinnamomum. Οι άνθρωποι μαζεύουν και στεγνώνουν το φλοιό του, ο οποίος είναι κυματιστός και τυλίγεται σε αυτό που είναι κοινώς γνωστό ως κανέλα στικ. Μπορείτε να αγοράσετε κανέλα ως ολόκληρα ραβδιά, αλεσμένα σε σκόνη ή ως εκχύλισμα.

Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία από μόνα τους. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι υποθέτουν ότι ο συνδυασμός των δύο είναι ακόμη πιο επωφελής.

Το 1995 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στον Καναδά που παρείχε έναν μακρύ κατάλογο ασθενειών που θα μπορούσαν να θεραπευτούν από ένα μίγμα μελιού και κανέλας. Έκτοτε, οι τολμηροί ισχυρισμοί σχετικά με το μέλι και το συνδυασμός κανέλας πολλαπλασιάστηκαν. Αυτά τα δύο συστατικά έχουν πολλές εφαρμογές υγείας, αλλά δεν υποστηρίζονται όλες οι αξιώσεις σχετικά με τον συνδυασμό από την επιστήμη.

Το μέλι εκτός από μία πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για τη ζάχαρη, έχει αρκετές φαρμακευτικές χρήσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι όλοι οι τύποι ίσοι. Τα περισσότερα από τα οφέλη του μελιού συνδέονται με δραστικές ενώσεις που είναι πιο συγκεντρωμένες σε υψηλής ποιότητας, μη φιλτραρισμένο μέλι.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη υγείας του μελιού που υποστηρίζονται από την επιστήμη:

  • Μπορεί να είναι αποτελεσματικό κατασταλτικό για το βήχα: Μία μελέτη διαπίστωσε ότι το μέλι ήταν πιο αποτελεσματικό στην καταστολή του νυχτερινού βήχα από ότι η δεξτρομεθορφάνη, το ενεργό συστατικό στα περισσότερα σιρόπια βήχα. Ακόμη χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να είναι σίγουρη η ιδιότητα, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις.
  • Μια ισχυρή θεραπεία για πληγές και εγκαύματα: Μια ανασκόπηση έξι μελετών διαπίστωσε ότι η εφαρμογή μελιού στο δέρμα είναι μια ισχυρή θεραπεία για τις πληγές.
  • Το μέλι θεωρείται επίσης ως βοήθημα ύπνου, ενισχυτής μνήμης, φυσικό αφροδισιακό, θεραπεία για μολύνσεις ζύμης και ένας φυσικός τρόπος για τη μείωση της πλάκας στα δόντια σας, αλλά οι ισχυρισμοί αυτοί δεν υποστηρίζονται από την επιστήμη.

Συμπέρασμα: Το μέλι έχει πολλά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με την αντιοξειδωτική του ικανότητα και τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.

Η κανέλα είναι ένα δημοφιλές καρύκευμα για τη μαγειρική που μπορεί επίσης να ληφθεί ως συμπλήρωμα.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι:

Cassia cinnamon: Αυτή η ποικιλία, γνωστή και ως κινέζικη κανέλα, είναι ο πιο δημοφιλής τύπος στα σούπερ μάρκετ. Είναι λιγότερο δαπανηρή, αλλά χαμηλότερης ποιότητας από την κανέλλα Κεϋλάνης.
Ceylon cinnamon: Αυτός ο τύπος είναι επίσης γνωστός ως “αληθινή κανέλα”. Είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθεί από την κανέλα Cassia και έχει μια ελαφρώς πιο γλυκιά γεύση.

Τα οφέλη για την υγεία της κανέλας συνδέονται με δραστικές ενώσεις στο αιθέριο έλαιο. Η πιο καλά μελετημένη ένωση κανέλας είναι η κινναμαλδεΰδη. Αυτό είναι που δίνει στην κανέλα πικάντικη γεύση και άρωμα.

  • Εδώ είναι μερικά από τα πιο εντυπωσιακά οφέλη της κανέλας:
  • Μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή: Η μακροχρόνια φλεγμονή αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων. Οι μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής.
  • Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών: Μερικές μελέτες με δοκιμαστικούς σωλήνες υποδηλώνουν ότι η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης των νόσων του πάρκινσον και του αλτσχάιμερ. Αυτά τα αποτελέσματα πρέπει να επιβεβαιωθούν με μελέτες σε ανθρώπους.
  • Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον καρκίνο: Μερικές μελέτες με ζώα και δοκιμαστικούς σωλήνες διαπίστωσαν ότι η κανέλα βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης και της αναπαραγωγής των καρκινικών κυττάρων. Ωστόσο, αυτά τα αποτελέσματα πρέπει να επιβεβαιωθούν με μελέτες σε ανθρώπους.

Συμπέρασμα: Η κανέλα είναι ένα από τα πιο υγιεινά καρυκεύματα στον κόσμο. Και οι δύο τύποι κανέλας έχουν οφέλη για την υγεία, αλλά η κανέλα Κεϋλάνης είναι η καλύτερη επιλογή εάν πρόκειται να την καταναλώσετε σε τακτική βάση.

Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα μπορούν να ωφελήσουν την υγεία. Η θεωρία είναι ότι αν και το μέλι και η κανέλα μπορούν να βοηθήσουν μόνοι τους, τότε ο συνδυασμός των δύο μπορεί να έχει ακόμη πιο ισχυρό αποτέλεσμα. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των πλεονεκτημάτων για την υγεία του μελιού και της κανέλας. Και οι δύο είναι επωφελείς στους ακόλουθους τομείς:

Το μέλι και η κανέλα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Ένα μείγμα μέλι και κανέλα έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να βοηθήσει στην αναστροφή αρκετών σημείων υγείας που αυξάνουν σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο. Αυτά περιλαμβάνουν αυξημένα επίπεδα “κακής” λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL) χοληστερόλης και υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων. Η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα χαμηλά επίπεδα “καλής” χοληστερόλης λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL) είναι πρόσθετοι παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο της νόσου.

Είναι ενδιαφέρον ότι το μέλι και η κανέλα μπορεί να επηρεάσουν θετικά όλα αυτά. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μελιού μειώνει την «κακή» χοληστερόλη LDL κατά 6-11% και μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων κατά 11%. Το μέλι μπορεί επίσης να αυξήσει την “καλή” χοληστερίνη HDL κατά περίπου 2%.

Μια ανάλυση διαπίστωσε ότι μια ημερήσια δόση κανέλας μείωσε τη συνολική χοληστερόλη κατά μέσο όρο 16 mg / dl, την “κακή” χοληστερόλη LDL κατά 9 mg / dl και τα τριγλυκερίδια κατά 30 mg / dl. Υπήρξε επίσης μια μικρή αύξηση στα “καλά” επίπεδα χοληστερόλης HDL. Ενώ δεν έχουν μελετηθεί από κοινού, η κανέλα και το μέλι έχουν αποδειχθεί μεμονωμένα ότι προκαλούν μέτριες μειώσεις της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, αυτή η έρευνα ήταν στα ζώα.

Επιπλέον, και τα δύο τρόφιμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν πολλαπλά οφέλη για την καρδιά. Τα αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης βελτιώνουν τη ροή του αίματος στην καρδιά και προλαμβάνουν τους θρόμβους αίματος, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου (20Trusted Source).

Το μέλι και η κανέλα θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων επειδή μειώνουν και τις δύο φλεγμονές. Η χρόνια φλεγμονή είναι σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.

Το σύνθετο μέλι και κανέλα είναι χρήσιμο για την επούλωση τραυμάτων.

Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα έχουν καλά τεκμηριωμένες θεραπευτικές ιδιότητες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για τη θεραπεία λοιμώξεων του δέρματος όταν το μείγμα εφαρμόζεται στο δέρμα.

Το μέλι και η κανέλα έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τα βακτήρια και να μειώνουν τη φλεγμονή. Αυτοί είναι δύο παράγοντες που είναι πολύ σημαντικοί όταν πρόκειται για την επούλωση του δέρματος.

Εφαρμόζεται στο δέρμα, το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για τη θεραπεία εγκαυμάτων. Μπορεί επίσης να θεραπεύσει τα διαβητικά έλκη ποδιών, τα οποία αποτελούν μια πολύ σοβαρή επιπλοκή του διαβήτη.

Η κανέλα μπορεί να προσφέρει κάποιο πρόσθετο όφελος για την επούλωση τραυμάτων, λόγω των ισχυρών αντιβακτηριακών ιδιοτήτων της.

Τα διαβητικά έλκη ποδιών έχουν υψηλό κίνδυνο να μολυνθούν από ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτηρίδια. Μια μελέτη δοκιμαστικών σωλήνων διαπίστωσε ότι το έλαιο κανέλας βοηθά στην προστασία από ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια.

Ωστόσο, η μελέτη αυτή χρησιμοποίησε το έλαιο κανέλας, το οποίο είναι πολύ πιο συμπυκνωμένο από την κονιοποιημένη κανέλα που μπορείτε να βρείτε στο παντοπωλείο. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κονιοποιημένη κανέλα θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα.

Το μέλι και η κανέλα μπορεί να είναι καλό για τους διαβητικούς.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η κατανάλωση κανέλας σε τακτική βάση είναι καλή για τους διαβητικούς. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα νηστείας σε διαβητικού.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η κανέλα μειώνει το σάκχαρο του αίματος είναι η αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Η κανέλα κάνει τα κύτταρα πιο ευαίσθητα στην ορμόνη ινσουλίνη και βοηθά τη ζάχαρη να μετακινηθεί από το αίμα στα κύτταρα.

Το μέλι έχει επίσης μερικά πιθανά οφέλη για τους διαβητικούς. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μέλι έχει μικρότερη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου σε σχέση με τη ζάχαρη.

Επιπλέον, το μέλι μπορεί να μειώσει την “κακή” LDL χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στους διαβητικούς, αυξάνοντας παράλληλα τα “καλά” επίπεδα χοληστερόλης HDL.

Το μέλι και η κανέλα μπορεί να είναι σχετικά υγιεινότερα από την επιτραπέζια ζάχαρη για την γλύκανση του τσαγιού σας. Ωστόσο, το μέλι εξακολουθεί να είναι υψηλό σε υδατάνθρακες, έτσι οι διαβητικοί πρέπει να το χρησιμοποιούν με μέτρο.

Το μέλι και η κανέλα είναι αντιοξειδωτικά.

Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών, που έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας.

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που σας προστατεύουν από ασταθή μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες, τα οποία μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα σας.

Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φαινόλης, τα οποία έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Η κανέλα είναι επίσης μια αντιοξειδωτική δύναμη. Σε σύγκριση με άλλα μπαχαρικά, η κανέλα κατατάσσεται στην κορυφή για το περιεχόμενο αντιοξειδωτικών.

Αβέβαιοι ισχυρισμοί σχετικά με το μέλι και την κανέλα

Η έννοια του συνδυασμού δύο ισχυρών συστατικών για τη δημιουργία ενός ακόμα ισχυρότερου φαρμάκου έχει νόημα.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν άμεσες μελέτες που να δείχνουν ότι ο συνδυασμός του μελιού και της κανέλας δημιουργεί μια θαυματουργή ουσία που θεραπεύει πολλαπλές ασθένειες.

Επιπλέον, πολλές από τις προτεινόμενες χρήσεις για το μέλι και την κανέλα δεν υποστηρίζονται από την επιστήμη.

Ακολουθούν ορισμένοι από τους δημοφιλείς αλλά μη αποδεδειγμένους ισχυρισμούς για το μέλι και την κανέλα:

  • Μπορούν να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα αλλεργίας: Μερικές μελέτες έχουν γίνει σχετικά με την ικανότητα του μελιού να μειώσει τα συμπτώματα αλλεργίας, αλλά τα στοιχεία είναι αδύναμα.
  • Το μέλι και η κανέλα μπορούν να θεραπεύσουν το κοινό κρυολόγημα: Το μέλι και η κανέλα έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες, αλλά τα περισσότερα κρυολογήματα προκαλούνται από ιούς.
  • Το μέλι και η κανέλα μπορούν να θεραπεύσουν την ακμή: Ενώ οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και των δύο συστατικών μπορεί να είναι επωφελείς για το δέρμα επιρρεπές στην ακμή, οι μελέτες δεν έχουν διερευνήσει την αποτελεσματικότητα του μείγματος για τη θεραπεία της ακμής.
  • Είναι ένα φυσικό εργαλείο απώλειας βάρους: Μερικές μελέτες υποδηλώνουν ότι η αντικατάσταση ζάχαρης με μέλι συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το μέλι και η κανέλα θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.
  • Το τρίψιμο του μείγματος στις αρθρώσεις σας μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο της αρθρίτιδας: Το μέλι και η κανέλα μειώνουν τη φλεγμονή, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η εφαρμογή αυτών των τροφών στο δέρμα σας μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στις αρθρώσεις.
  • Το μέλι και η κανέλα μπορεί να ηρεμήσει τα πεπτικά προβλήματα: Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το μέλι μπορεί να καλύψει το στομάχι σας και ότι και τα δύο συστατικά θα καταπολεμήσουν τις βακτηριακές λοιμώξεις στο έντερο. Ωστόσο, αυτό δεν υποστηρίζεται από έρευνα.

Συμπέρασμα:
Το μέλι και η κανέλα είναι ωφέλιμα για την υγεία σας, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο συνδυασμός τους θα πολλαπλασιάσει τα αποτελέσματά τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το μέλι στη διατροφή σας είναι ως υποκατάστατο της ζάχαρης.

Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε μη φιλτραρισμένο μέλι, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του επεξεργασμένου μελιού στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν έχει οφέλη για την υγεία.

Χρησιμοποιήστε το μέλι με προσοχή, όμως, δεδομένου ότι εξακολουθεί να μεταβολίζεται σε γλυκόζη – ακριβώς “λιγότερο κακή” από την κανονική ζάχαρη.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η κανέλα περιέχει μια ένωση που ονομάζεται κουμαρίνη, η οποία μπορεί να είναι τοξική σε μεγάλες δόσεις. Η περιεκτικότητα σε κουμαρίνη είναι πολύ υψηλότερη στην κανέλλα Cassia απ ‘ό, τι στην κανέλλα Κεϋλάνης.

Το καλύτερο είναι να αγοράσετε κανέλλα Κεϋλάνης, αλλά εάν πρόκειται να καταναλώσετε την ποικιλία Cassia, περιορίστε την ημερήσια πρόσληψη σε 1/2 κουταλάκι του γλυκού (0,5-2 γραμμάρια). Μπορείτε να καταναλώσετε με ασφάλεια έως και 1 κουταλάκι του γλυκού (περίπου 5 γραμμάρια) κανέλλας Κεϋλάνης ανά ημέρα.

Για να χρησιμοποιήσετε το μέλι και την κανέλα για τη θεραπεία μιας λοίμωξης του δέρματος, ανακατέψτε το μέλι με μια μικρή ποσότητα κανέλαιου και εφαρμόστε το απευθείας στο μολυσμένο δέρμα.

Συμπέρασμα:
Το μέλι και η κανέλα μπορούν να καταναλωθούν ή να εφαρμοστούν στο δέρμα. Αγοράστε υψηλής ποιότητας μη φιλτραρισμένο μέλι και κανέλλα Κεϋλάνης, εάν θέλετε να επωφεληθείτε περισσότερο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εδώ ένα βίντεο για τις πέντε κορυφαίες χρήσεις για το μέλι και την κανέλα.

1. Αρθρίτιδα
Στον αρχαίο κόσμο, οι ιατροί της Αγιούρ Βέντα χρησιμοποίησαν μια πάστα από μέλι και κανέλα για να θεραπεύσουν την αρθρίτιδα. Σήμερα, καταλαβαίνουμε ότι αυτό λειτουργεί λόγω της κινναμωλδεΰδης στην κανέλα και συστατικά όπως το κάλιο στο μέλι, τα οποία έρχονται μαζί για να θεραπεύσουν το πρήξιμο και τα πράγματα που λείπει το σώμα που προκαλούν αρθρίτιδα.

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι με μια κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλα. Βάλτε το στην περιοχή του τραυματισμού και τρίψτε το στο δέρμα σας. Μπορείτε επίσης να αναμείξετε το μέλι και την κανέλα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και να το πίνετε όλη την ώρα για τη θεραπεία της αρθρίτιδας.

2. Αλλεργίες
Ένα μείγμα μέλι και κανέλα μπορεί να βοηθήσει εκείνους με αλλεργίες που δεν είναι απειλητικές για τη ζωή.

Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τον προστατεύουν από βακτήρια και ιούς. Το μέλι και η κανέλα καταπραΰνουν επίσης τον πόνο από τη διόγκωση και τη συμφόρηση που μπορεί να προέλθει από ορισμένες αλλεργίες. Για αυτή τη βοήθεια, θα πρέπει να πιείτε ένα μίγμα μελιού, κανέλας και ζεστού νερού όλη την ώρα.

3. Καρδιαγγειακά νοσήματα
Ορισμένα νοσηλευτήρια στη Βόρεια Αμερική έχουν δοκιμαστεί χρησιμοποιώντας κανέλα και μέλι για να βοηθήσουν στην αποτροπή καρδιακών παθήσεων. Συμφωνούν ότι το μίγμα βοηθά στην ευελιξία και τη δύναμη των αρτηριών.

Τρώγοντας κανέλα και μέλι όλη την ώρα, όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή και ένα φυσιολογικό επίπεδο δραστηριότητας, μπορεί να σταματήσει την καρδιακή νόσο με την εκκαθάριση των αρτηριών.

4. Διαβήτης
Μελέτες έχουν δείξει ότι τόσο η κανέλα όσο και το μέλι έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το μέλι μειώνει επίσης το επίπεδο της κακής χοληστερόλης LDL και αυξάνει την καλή HDL χοληστερόλη. Αυτό είναι σπουδαίο, επειδή οι διαβητικοί είναι συνήθως σε μεγαλύτερο κίνδυνο για προβλήματα χοληστερόλης.

5. Το κοινό κρυολόγημα
Σε μια μελέτη, διαπίστωσαν ότι η κανέλα μειώνει την ανάπτυξη διαφορετικών βακτηρίων που προκαλούν το κρύο. Όταν το ανακατεύετε με το μέλι, το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι εξαιρετικό για να σταματήσει τα κρυολογήματα.

Για την ιατρική άποψη από την άλλη πλευρά αξίζει να ακούσετε τον γαστρεντερολόγο Δρ. Χρήστο Ζαβό για το συνδυασμό μέλι και κανέλα:

 

 

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *