Home ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ομελέτα με πατάτες
Ομελέτα με πατάτες

Ομελέτα με πατάτες

0
0

Ισπανική Ομελέτα η αλλιώς (tortilla de patatas)

Προετοιμασία: 0:15’Μαγείρεμα: 0:35′ Πανεύκολη Μερίδες:6

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 μέτριες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες (περίπου 3 χιλιοστά)

5-6 αυγά

1/2 λίτρο ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε πρώτο σε ένα βαθύ τηγάνι που έχει κάψει καλά, αφού προσθέσουμε το ελαιόλαδο

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και αφήνουμε τα υλικά 15′ περίπου λεπτά να ψηθούν τα υλικά. Γυρίζουμε 2-3 φορές τις πατάτες στο ενδιάμεσο

Βγάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ όπου έχουμε σπάσει τα αυγά και ανακατεύουμε, χωρίς να χτυπήσουμε τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 15’ λεπτά περίπου

Σε αντικολλητικό σκεύος που έχει κάψει ρίχνουμε την ομελέτα, και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1′ λεπτό και στη συνέχεια σε μέτρια φωτιά για άλλα 2′ λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου.

Ψήνουμε πάλι για 1′ λεπτό σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια δύο -τρία λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά.

TIPS

Το μυστικό, εκτός από τα καλά υλικά και τα ολόφρεσκα αυγά είναι η σωστή επιλογή πατάτας. Επιλέξτε λευκόσαρκη, σφιχτή για να μην διαλύεται στο τηγάνι και ποτέ νέα εσοδείας ώστε να μην αφήνει πολλά υγρά στο τηγάνι. Οι πατάτες Νάξου και Νευροκοπίου θα κάνουν τέλεια τη δουλειά τους.

Λίγα λόγια ακόμα

Οι Ισπανοί διατείνονται πως η ιδανική τορτίγια είναι υγρή και υδαρή στο κέντρο της – πράγμα που σημαίνει πως το αυγό δεν έχει ψηθεί εκεί, κάτι που για τα ελληνικά γούστα ίσως αποδειχθεί κάπως ασυνήθιστο – και τραγανή στην επιφάνεια. Ωστόσο και για λόγους ασφαλείας, καλό είναι τα αυγά να έχουν ψηθεί επαρκώς. Θυμηθείτε μόνο πως το αυγό συνεχίζει να ψήνεται και εφόσον κατεβάσετε την τορτίγια από τη φωτιά.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *