Home ΠΑΡΑΞΕΝΑ Οι πράσινοι πύργοι στο Μιλάνο
Οι πράσινοι πύργοι στο Μιλάνο

Οι πράσινοι πύργοι στο Μιλάνο

0
0

Το Bosco Verticale (κάθετο δάσος) είναι ένα ζευγάρι βραβευμένων οικιστικών πύργων στην περιοχή Porta Nuova του Μιλάνου, που σχεδιάστηκε από το Boeri Studio (Stefano Boeri, Gianandrea Barreca και Giovanni La Varra).

Οι πύργοι έχουν ύψος 110 μέτρων και 76 μέτρα αντιστοίχως και φιλοξενούν 900 δέντρα (έκαστο των οποίων έχει μήκος 3, 6 ή 9 μέτρα ή 10-30 πόδια) και πάνω από 2.000 φυτά από ένα ευρύ φάσμα θάμνων και λουλουδιών φυτά που διανέμονται σε σχέση με τη θέση της πρόσοψης προς τον ήλιο.

Σε επίπεδο έδαφος, κάθε κατακόρυφο δάσος ισούται, σε ποσότητα δέντρων, με έκταση 7000 m2 δάσος. Όσον αφορά την αστική πυκνότητα, το ισοδύναμο μιας έκτασης μονοκατοικιών περίπου 75.000 m2. Το φυτικό σύστημα του κατακόρυφου δάσους βοηθά στην κατασκευή ενός μικροκλίματος, παράγει υγρασία, απορροφά σωματίδια CO2 και σκόνης και παράγει οξυγόνο.

Η ζωντανή πρόσοψη σημαίνει ότι το εξωτερικό εξελίσσεται συνεχώς, αλλάζοντας τα χρώματα με τις εποχές και προσφέροντας στους κατοίκους του Μιλάνου και συνεχώς μεταβαλλόμενη θέα στην πόλη. Τα δέντρα αποτελούν βασικό στοιχείο και οι τύποι δέντρων επιλέχθηκαν προσεκτικά για να ταιριάζουν με την τοποθέτησή τους στις προσόψεις όσον αφορά το ύψος και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν μαζί με μια ομάδα βοτανολόγων. Τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το πρόγραμμα αναπτύχθηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό και προ-καλλιεργήθηκαν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα φυτά σιγά σιγά συντηρήθηκαν στις συνθήκες που θα τοποθετούσαν στο κτίριο.



 

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *