Home ΕΛΛΑΔΑ Μύθος: Γιατί πάνω από την Ακρόπολη δεν πετάνε πουλιά
Μύθος: Γιατί πάνω από την Ακρόπολη δεν πετάνε πουλιά

Μύθος: Γιατί πάνω από την Ακρόπολη δεν πετάνε πουλιά

0
0

Κυκλοφορεί πλατιά στο διαδίκτυο ένα άρθρο γύρω από το μαγνητικό πεδίο πάνω από την Ακρόπολη και την ισχυριζόμενη απουσία πτηνών πάνω από τον ιερό βράχο. Εντάξει είναι γοητευτικός ο ισχυρισμός και ο συσχετισμός με όλα τα μεγάλα μνημεία του κόσμου, αλλά είναι προφανώς ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί. Στο άρθρο Πόλεμος για τα περιστέρια αναφέρονται οι επιπτώσεις των πτηνών και οι κίνδυνοι για την Ακρόπολη:

Τα αρχαία μάρμαρα της Ακρόπολης άντεξαν σε σεισμούς, πυρκαγιές, πολέμους και κινδυνεύουν σήμερα να καταστραφούν ανεπανόρθωτα από κουτσουλιές! Ο λόγος είναι τα περιττώματα των δεκάδων περιστεριών που κουρνιάζουν στις εσοχές των μνημείων, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα όξινο περιβάλλον που καταστρέφει ανεπανόρθωτα τα μάρμαρα.

Παραθέτουμε το άρθρο παρακάτω:

Η λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο).

Για αμυντικούς σκοπούς, οι οικιστές επέλεγαν ένα υπερυψωμένο σημείο, συχνά ένα λόφο με απότομος πλευρές.

Σε πολλά μέρη στον κόσμο,αυτοί οι πρώιμοι οχυροί οικισμοί γίνονταν ο πυρήνας μεγάλων πόλεων, που επεκτείνονταν στο επίπεδο έδαφος γύρω από την Ακρόπολη. Τέτοια παραδείγματα είναι οι πόλεις της Αθήνας και της Ρώμης.

Η Ακρόπολη, παρ’ όλο που συνδέεται κυρίως με ελληνικές πόλεις, όπως η Αθήνα, το Άργος, η Αρχαία Θήβα και η Αρχαία Κόρινθος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικά για όλους τους οχυρούς οικισμούς πάνω σε λόφους, μεταξύ αυτών στη Ρώμη, στην Ιερουσαλήμ, στην κελτική Μπρατισλάβα και σε πολλές πόλεις της Μικράς Ασίας.

Η πιο γνωστή ακρόπολη είναι η Ακρόπολη της Αθήνας, όπου δεσπόζει το μνημείο του Παρθενώνα. Παρόλο που αρχικά οι ακροπόλεις εντοπίζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, η κατασκευή τους γρήγορα εξαπλώθηκε στις ελληνικές αποικίες όπως η Δωρική Λατώ στην Κρήτη κατά την Αρχαϊκή περίοδο….

Είναι γνωστό ότι πάνω από την Ακρόπολη, στον ιερό βράχο του αρχαίου Παρθενώνα, εδώ και χιλιάδες χρόνια δεν πετάνε πουλιά αλλά και αεροπλάνα, εξαιτίας του ισχυρού γεωμαγνητικού πεδίου που τα αποτρέπει.

Λέγεται ότι ο Παρθενώνας είναι κτισμένος σε κομβικό σημείο μεγάλων γήινων ενεργειακών ρευμάτων με αποτέλεσμα να λειτουργεί σαν σημείο εκπομπής των ενεργειών αυτών στο χώρο. Κάποιοι μελετητές υποστηρίζουν ότι η κατασκευή έχει και ενδιαφέρουσες ηλεκτρικές ιδιότητες σαν τεράστιος πυκνωτής αλλά και σαν κεραία. Αυτό θα εξηγούσε και παράξενες αποκλίσεις στα όργανα μετρήσεων γύρω από τον Παρθενώνα (τα ίδια αναφέρονται και για την μεγάλη πυραμίδα στην Αίγυπτο).

Φήμες θέλουν οι ενεργειακές γραμμές (lay) που περνούν από τον Παρθενώνα να ενώνονται όχι μόνο με όλα τα άλλα σημαντικά αρχαιοελληνικά μνημεία αλλά και με το Stonehedge, την μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας αλλά και με τον ναό του Σολομώντα (τέμενος του Ομάρ σήμερα). Ο Παρθενωνας και σαν ενεργειακό κομβικό σημείο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός σε παγκόσμια κλίμακα.

 

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *