Home CINEMA Ο άρχοντας των μυγών
Ο άρχοντας των μυγών

Ο άρχοντας των μυγών

0
0

Lord of the Flies (1990)

Ένα αεροπλάνο πέφτει πάνω από ένα απομονωμένο νησί. Οι επιζώντες είναι μονάχα μια παρέα παιδιών που, αφού εκλέξουν πρώτα έναν αρχηγό, τον Ραλφ, θα προσπαθήσουν να οργανώσουν τη ζωή τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Οι δυσκολίες όμως που θα βρουν μπροστά τους, αλλά και οι μνήμες από τη ζωή που άφησαν πίσω τους θα τους αναγκάσουν να αναπαραγάγουν τα ίδια πρότυπα με αυτά των ενηλίκων – και τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά.

Μυθιστόρημα που ξεκινάει ως περιπέτεια και γρήγορα γίνεται ένα δυνατό ψυχογράφημα της κοινωνίας μας, ο Άρχοντας των Μυγών θεωρείται σήμερα ένα κλασικό μυθιστόρημα (“ένα από τα εκατό καλύτερα βρετανικά μυθιστορήματα όλων των εποχών”), το πιο αντιπροσωπευτικό του Γκόλντινγκ, αυτό που τον καθιέρωσε ως συγγραφέα.

“Το δύσκολο του να είσαι αρχηγός είναι ότι πρέπει να σκέφτεσαι, να είσαι σοφός. Κι επειδή οι ευκαιρίες γλιστρούν και χάνονται τόσο εύκολα, πρέπει να παίρνεις τις αποφάσεις σου χωρίς το παραμικρό χασομέρι. Αυτό σε κάνει να σκέφτεσαι͘ γιατί η σκέψη είναι πολύτιμο πράγμα, που φέρνει αποτελέσματα…”


LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *